Το ιστολόγιο της ένωσης πολιτών Νομού Καβάλας Σαΐτα

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Συνάντηση ΣΑΪΤΑΣ

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 στις 20:00 στον Γαλαξία.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Δράση με αυτοκόλλητα streetpanthers
Σχολείο καταναλωτών
Θέματα που θα τεθούν από τα μέλη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση το θέμα της πλατείας Μακέδου. Θα προσπαθήσω, αν δεν έχετε αντίρρηση, να βρω κάποιον από τη Νέα Πόλη, τη Δημοτική Κίνηση για να μας ενημερώσει, διότι αυτοί έκαναν ανακοίνωση σήμερα στις εφημερίδες.
Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσουμε πλέον το ενδεχόμενο να γίνει μία συνάντηση της Σαΐτας με το Δήμαρχο Καβάλας και να δούμε τί έχει γίνει μέχρι σήμερα και τί πρόκειται να γίνει με ανακύκλωση και με κομπόστ, που με ενδιαφέρει προσωπικά και που υπάρχει ήδη τρόπος χρηματοδότησης για το τελευταίο.
Τέλος, σ' αυτή τη συνάντηση έχουμε και τις εξαμηνιαίες αρχαιρεσίες. Δεν πρέπει να γίνουν προτάσεις για υποψηφιότητες???
Εγώ προτείνω το Νίκο το Σουλίδη για υπεύθυνο επικοινωνίας.
Κατερίνα Μάλλιου

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλα είπαμε να μην μπλέξουμε τα κόμματα στις διαδικασίες της ΣΑΙΤΑΣ και θα καλέσουμε την Νέα Πόλη;
Άλλωστε υπάρχει ο σύλλογος για τα παραδοσιακά κτίρια της Καβάλας που κατέθεσαν τεκμηριωμένη πρόταση και μπορούν να μας ενημερώσουν.(Ασχετα με το σε ποίο κόμμα μπορεί να ανήκουν)

Να θυμίσω δε ότι επειδή ήδη έχουμε θέματα που σέρνονται από προηγούμενες συναντήσεις καλό είναι να τελειώνουμε με αυτά και μετά να προχωρήσουμε σε άλλα.

Όσον αφορά στην κομποστοποίηση ήδη ξέρουμε ότι οι σκέψεις του Δήμου είναι ακόμη σε εμβρυακό επίπεδο και επιθυμεί να λύσει το θέμα της ανακύκλωσης συνολικά με την συνεργασία των υπολοίπων Δήμων της περιφέρειας.(το συζητήσαμε την προηγούμενη φορά)

Πασχαλίδης Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που έχεις μια καλύτερη ιδέα από εμένα γι΄αυτόν που θα μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα της πλατείας Μακέδου. Το αν θα μας απασχολήσει αυτό το ζήτημα ή ό,τι άλλο, θα αποφασισθεί στην επόμενη συνάντηση. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το ζήτημα, το θεωρώ άμεσο και πιο επείγον από την ανακύκλωση που μπορεί (αν χρειαστεί) να πάει και δυο μήνες πίσω και για το λόγο αυτό το προτείνω, χωρίς να επιβάλλω τίποτα.
Όσο για τα κόμματα Γιώργο, αναρωτιέμαι γιατί ο υποψήφιος της Νέας Πόλης (που μέχρι τότε ήταν ο μόνος που γνώριζα ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα) δεν έχει δικαίωμα να έρθει να μας ενημερώσει και να γίνει και μέλος εάν θελήσει (σύμφωνα με τη διακήρυξη που ψηφίσαμε) ενώ ο υποψήφιος των οικολόγων πράσινων μπορεί να είναι μέλος και να κάνει και τη σχετική κριτική στους υπόλοιπους.
Αλλά θα μας το εξηγήσεις και αυτό στην επόμενη συνάντηση.

Για το κομπόστ επιμένω γιατί υπάρχουν έτοιμα χρήματα για την αγορά κάδων. Από που προκύπτει το εμβρυακό επίπεδο που λες; Προσωπικά θέλω να το προσπαθήσω (εντός ή εκτός Σαϊτας) και να μην περιμένω πότε θα έρθει στους Δήμους η έμπνευση για τα αυτονόητα. Και από πότε μας αρκεί να μάθουμε απλώς ποια είναι η σκέψη του Δήμου; Μάλλον η Σαϊτα φτιάχτηκε πιο πολύ για να αναγκάσει τους φορείς να ενεργοποιηθούν αποτελεσματικότερα. Εύχομαι να υπάρξουν κι άλλοι που επιθυμούν να βοηθήσουν.
Kατερίνα Mάλλιου

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα, να είσαι σίγουρη ότι δεν έχω καμμία διάθεση για αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί τρέφω τα καλύτερα αισθήματα για σένα.
Απλώς να σου πώ ότι στην Σαιτα δεν συμμετέχω σαν Οικολόγος-Πράσινος αλλά σαν Γιώργος Πασχαλίδης.
Κάτω από αυτό το πρίσμα έκανα το σχόλιο για την Νέα Πόλη.
Άλλωστε είπαμε ότι όλοι μπορεί να ανήκουμε κάπου (αν και μου προξενεί αλλεργία η λέξη ανήκουμε) αρκεί να μην μεταφέρουμε την όποια κομματική μας ταυτότητα μέσα στην Σαίτα.
Και δεν ήμουν εγώ που εισηγήθηκα κάτι τέτοιο.
Φιλικά Πασχαλίδης Γιώργος